VIN DE SANTIMREU - CRAMA UR

"Védjegyünk a minőség"

 
 
"HEGYKÖZSZENTIMRE az a hely ahol dédnagyapám is borászattal foglalkozott"


A nevem Ur Zsigmond. Ezekkel a szavakkal
szeretném kezdeni történetünket a boraszattal kapcsolatosan. A Hegyközszentimrei szőlőshegy Bihar megyében, Szalárd községben található. Valóban, a borász hivatás már nemzedékek óta foglalkoztatta családomat.
 
1998-ban, tudva, hogy Hegyközszentimre földrajzilag ideális helyen helyezkedik el a szőlőtermesztés szempontjából, talajmintázata is kiváló, és már régóta ismert borvidék Bihar megyében, családunk úgy döntött, hogy elindítja a vállalkozást, ami az erre a vidékre jellemzo borok készítését és forgalmazását illeti. Már kezdettol fogva tudtuk, hogy ebben a szakmában nagy a konkurencia, és ha piacra szeretnénk juttatni borainkal, akkor csak egy járható út marad, ez pedig a "Minőség". A minőség és a tapasztalat az, ami ma védjegye a szentimrei bornak és eredménye családunk odaadó munkájának.

Elso üzletünk megnyitásakor (Nagyváradon a Louis Pasteur utcában a volt Korház utca) a boraink iranti kereslet sokkal nagyobb volt mint ahogyan azt az elején vártuk, ez pedig nagyban hozzájárult ahhoz , hogy tudjuk, jó úton járunk, és ez erot és kitartást kölcsönzött a munkánk folytatásához. Az évek folyamán a "Vin de Santimreu Crama Ur" név alatt boraink ismerté váltak Bihar megyében, az országban és külföldön. Jelenleg 5 saját üzletben forgalmazzuk borainkat, ebbol négy Nagyváradon és egy Margitán található.

2009-ben, boraink minoségi növekedése érdekében, borászatunk komoly változáson ment át, jelentos befektetéseket eszközöltünk. Bovítettük és modernizáltuk a tárolási kapacitásunkat, nagyteljesítményu borászati gépeket, rozsdamentes anyagból készült 5000 literes tartályokat, pneumatikus prést, szállitóeszközöket vásároltunk melyek az ültetvényrol szállítják a szolot, és egy tartállyal ellátott kisteherautót amivel borainkat szállítjuk. Gépeink és eszkozeink megfelelnek a legmagasabb Europai Úniós szabványoknak.

Ma Bihar megyében mi büszkélkedhetünk a legnagyobb egybefüggo 37ha-os szőlőültetvénnyel amibol 26,65ha 2012-ben utletett uj ültetvény, egy 550nm-es borpincével mely állandó12C fokos hömérsékletet biztosít, a legmodernebb szolofeldolgozási rendszerrel és presházzal. 

Amennyiben felkeltettük érdeklodésüket, kérem keressék fel üzleteinket és ismerjek meg borainkat. Üzleteink címeit megtalálják web oldalunkon.

 

Plantatie noua de 25ha